Kipschnitzels met tomaat-paprikasaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Kipschnitzels met tomaat-paprikasaus en geroosterde aardappelen

Een heerlijk eenvoudig maal, dat barst van de smaak! Proef deze originele, krokante zelfgemaakte kipschnitzels met een smaakvolle tomaat-paprikasaus en geroosterde aardappelen erbij. Gegarandeerd een topper voor het ganse gezin!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 5 g oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui in ringen. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Haal de blaadjes van de takjes oregano.
  3. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan. Voeg de ui, knoflook en rode paprika toe. Laat ongeveer 4 minuten stoven, roer regelmatig. Voeg dan de tomatenblokjes, de oregano, per persoon 100 milliliter water en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Laat de saus op een zacht vuur pruttelen en roer af en toe eens om.
  4. Snij de kipfilets overlangs in twee (zodat je per kipfilet 2 dunne plakken verkrijgt). Doe de bloem in een kom, voeg een flinke snuf peper en zout toe en meng. Breek het ei (de eieren) in een aparte kom en roer los. Doe het paneermeel in nog een andere kom.
  5. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel.
  6. Verhit de resterende olijfolie in een antikleefpan en voeg de gepaneerde kipfilets toe. Bak de filets 4 minuten aan elke kant. Proef of de saus op smaak is en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  7. Serveer de geroosterde aardappelen met de tomaat-paprikasaus en de gebakken kipschnitzels.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 891.42 kcal
Koolhydraten 84.22 g
waarvan suikers 12.69 g
Vet 36.02 g
waarvan verzadigd 5.88 g
Proteïnen 51.33 g
Vezels 13.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin