Steak haché met groentepuree, spiegelei en crispy onion rings

30 MIN
2 personen
Steak haché met groentepuree, spiegelei en crispy onion rings

De steak haché is, in tegenstelling tot de steak tartare, gemalen biefstuk die daarna nog eens kort gebakken wordt in de pan. De binnenkant van je steak mag zeker nog wat rosé zijn, zoals bij saignant.

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 2 gele uien
  • 1 stengel prei
  • 200 gr spinazie
  • 300 gr steak haché (rund)
  • 2 eieren
  • boter
  • olie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • 3 el bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Snijd de ui in dunne ringen en maak de ringen los van elkaar (zie tip). Laat weken in een flinke scheut (plantaardige) melk.
  3. Snijd de prei in ringen. Smelt een klontje boter in een pan (waar straks ook de burgers in passen) en stoof de prei in 3-5 min. gaar op middelhoog vuur. Voeg daarna ook de spinazie handje per handje toe en laat slinken.
  4. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje (plantaardige) melk, tot een smeuïge puree. Voeg de gebakken prei en spinazie toe en kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Houd warm.
  5. Crispy onion rings: Verhit alvast een bodem neutrale olie in een pot op het vuur (of verhit de friteuse). Schep de bloem in een diep bord. Haal de uiringen uit de melk en schep voorzichtig met je handen door de bloem, zodat elke ring een laagje heeft. Frituur de uiringen in 2 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Verhit een scheutje olie in de pan van de prei op hoog vuur. Kruid de steak haché met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. per kant. De binnenkant mag nog wat rosé zijn, zoals bij een steak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Verlaag het vuur en laat nog wat langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
  7. Bak 1 spiegelei per persoon in de pan van het vlees.
  8. Schep flink wat puree op een bord, samen met de steak haché. Schik het eitje bovenop de steak haché en werk af met de crispy onion rings. Smakelijk!
  9. Tip: Geen zin in gedoe? Karamelliseer de uiringen dan zo'n 10 min. in wat olie op middelhoog vuur.