Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal het vlees en de boter uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Kruidenboter: meng de zachte boter met de Italiaanse kruiden, een snuif zout en zwarte peper.
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Kruid intussen het vlees goed met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. per zijde, dan is het vlees mooi rosé. Wil je het vlees liever wat meer doorbakken? Bak het dan langs elke kant een minuutje langer. Haal uit de pan, dek af en laat even rusten.
Smelt een klont van de kruidenboter in de pan van het vlees en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Kruid met een snuifje zout en zwarte peper.
Breng de veldslamengeling op smaak met de witte wijnazijn, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Serveer de steak met een stukje kruidenboter (zie tip), de frietjes, champignons en salade. Smakelijk!
TIP: Kruidenboter over? Rol het in een stukje huishoudfolie en vries in.