Steak met geroosterde aardappelen en witloofslaatje
35 MIN
2 personen
Weinig zo Belgisch als steak met friet op het menu. We geven dit klassiek gerecht een twist met geroosterde aardappeltjes en wortel. Ook aan de salade geven we een persoonlijke draai met rode appel en rozijnen als zoete toets. Verrassend!
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Laat de rozijnen wellen in een kommetje lauw water.
Snijd de aardappelen in wedges en halveer de wortel in de lengte en de breedte (schillen hoeft niet) . Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, gedroogde tijm, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven.
Halveer intussen het witloof en snijd de harde kern eruit. Snijd het witloof en de appel in fijne reepjes. Schep het witloof, de rozijnen en appel onder elkaar (zie tip). Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen.
Serveer de steak met de geroosterde wortel, aardappelen en het witloofslaatje. Smakelijk!