De kerstvakantie staat voor de deur. Alvast zalige feestdagen gewenst van het 15gram-team! Ongetwijfeld staan er heerlijke dagen voor de deur. Zo lekker én vullend, dat het op de niet-feestdagen misschien wat lichter en gemakkelijker mag zijn? Wij hebben weer een smakelijk weekmenu voor je klaarstaan, waar je vast inspiratie bij vindt. Winters, maar niet te zwaar, steevast met een gróte portie groenten. Alle gerechten zijn te bestellen bij de maaltijdbox van Foodbag, maar naar goed gewoonte vind je alle recepten ook op 15gram!

Gehaktballetjes met puree? Heerlijk. We vervangen de patatjes voor één keer door zoete aardappel. Die 'heerlijk' gaat nog altijd op en ik voeg ook graag 'oh, da's origineel en lekker' toe. Bekijk recept

Wij steken al graag eens de handen uit de mouwen. Vergeet de kant-en-klare diepgevroren fishsticks. Wij maken ze gewoon zelf. Met ons handige paneertrucje is het kinderspel. Beloofd! Bekijk recept

Cacciatore' is de Italiaanse naam voor een jagersstoofpotje. Terwijl de kip pruttelt in rode wijn en bouillon, vult de keuken zich met een onweerstaanbare geur. Sop die stukjes brood maar lekker in de saus! Bekijk recept

Dit bord pasta was tijdens onze fotoshoot al een echte voltreffer. Zodra het beeld gemaakt was, vloog iedereen op dit smaakbommetje van een spaghetti. Zo lekker en klaar in een handomdraai. Don't be upsetti and choose this spaghetti! Bekijk recept

Een vegetarische shepherd’s pie maken, dat kunnen we! Dit is zo'n gerecht dat er in de herfst altijd ingaat. De witte bonen geven de schotel voldoende beet en de kruiden zorgen voor heerlijke diepgang. Bekijk recept

Ja, deze burger smaakt zo lekker als ie klinkt! Heerlijk krokante plakjes gepaneerde Berloumi met wortel- en aardappelfrietjes en een zalige avocadomayo bij. Een perfecte balans tussen gezond en comfort food. Genieten... Bekijk recept

Rijst link je vaak aan Aziatische recepten, maar wij denken graag out-of-the-box (of bag). Waarom het kleine korreltje niet eens combineren met een klassiek varkenshaasje en een heerlijke Provençaalse saus? Bekijk recept
Gehaktballetjes met zoete-aardappelpuree, champignonroomsaus en een witloofsalade

Gehaktballetjes met puree? Heerlijk. We vervangen de patatjes voor één keer door zoete aardappel. Die 'heerlijk' gaat nog altijd op en ik voeg ook graag 'oh, da's origineel en lekker' toe. Bekijk recept
Krokante vis met tartaarsaus met komkommersalade en aardappelen

Wij steken al graag eens de handen uit de mouwen. Vergeet de kant-en-klare diepgevroren fishsticks. Wij maken ze gewoon zelf. Met ons handige paneertrucje is het kinderspel. Beloofd! Bekijk recept
Kip cacciatore met rode wijn, champignons en wortel

Cacciatore' is de Italiaanse naam voor een jagersstoofpotje. Terwijl de kip pruttelt in rode wijn en bouillon, vult de keuken zich met een onweerstaanbare geur. Sop die stukjes brood maar lekker in de saus! Bekijk recept
Romige spaghetti met gehakt met prei en spinazie

Dit bord pasta was tijdens onze fotoshoot al een echte voltreffer. Zodra het beeld gemaakt was, vloog iedereen op dit smaakbommetje van een spaghetti. Zo lekker en klaar in een handomdraai. Don't be upsetti and choose this spaghetti! Bekijk recept
Sheperd's pie met zoete aardappel, witte bonen, selder en witte kool

Een vegetarische shepherd’s pie maken, dat kunnen we! Dit is zo'n gerecht dat er in de herfst altijd ingaat. De witte bonen geven de schotel voldoende beet en de kruiden zorgen voor heerlijke diepgang. Bekijk recept
Crispy Berloumiburger met avocadomayo en frietjes

Ja, deze burger smaakt zo lekker als ie klinkt! Heerlijk krokante plakjes gepaneerde Berloumi met wortel- en aardappelfrietjes en een zalige avocadomayo bij. Een perfecte balans tussen gezond en comfort food. Genieten... Bekijk recept
Varkenshaasje met rijst en Provençaalse saus

Rijst link je vaak aan Aziatische recepten, maar wij denken graag out-of-the-box (of bag). Waarom het kleine korreltje niet eens combineren met een klassiek varkenshaasje en een heerlijke Provençaalse saus? Bekijk recept