Hoera! Op 20 maart begon de lente officieel, en dat doet deugd, toch? Meer dan ooit, wordt het een seizoen van een nieuw begin en hoop. En daar horen frisse en lichte gerechten bij? Om van te genieten op je terras, of misschien zelfs binnenkort bij vrienden of familie ... We geven je 10 heerlijke ideetjes mee, en leuk om weten: de TikTok-sensatie pasta zit er ook bij, uiteraard met een gezonde 15gram twist. Maak er een zalige lente van!


Spaghetti met gebakken feta, spinazie en kerstomaten


Spaghetti met gebakken feta, spinazie en kerstomaten
Deze originele pasta is een echte hype op TikTok. Meer zelfs, het doet de verkoop van feta enorm stijgen. Het originele recept komt van een Finse blogster, die het 'Uunifetapasta' doopte. Een Amerikaanse TikTok-ster pikte het recept op, en zo ging het viraal. Dit moet je proeven! En dat kan ook deze week bij de 15gram Foodbox, zo handig!



Gegrilde kip en lente-ui met romescosaus en gebakken aardappelen


Gegrilde kip en lente-ui met romescosaus en gebakken aardappelen
Romescosaus is een saus uit Catalonië die geserveerd wordt bij gegrilde calçots, dat is een lokale kleine preisoort. Het werkt ook prima bij lente-ui! De saus is op basis van gegrilde paprika en amandelpoeder. Nog een stukje gegrilde kipfilet en gebakken patatjes erbij en genieten maar! Bekijk recept



Zalm met een korstje en groene asperges


Zalm met een korstje en groene asperges
Probeer dit gerecht eens met aardappelen en kappertjesmayonaise, zalm met een heerlijk krokant korstje en super verse groene asperges, zalig! Bekijk recept



Pasta primavera met ricotta en kruiden


Pasta primavera met ricotta en kruiden
Een heerlijke pasta primavera bomvol vitamientjes. De ricotta in combinatie met de zeste van citroen en de kruiden zorgt voor een verrassend fris sausje. Bekijk recept



Spiraalquiche met groenten en kaas


Spiraalquiche met groenten en kaas
Wil je eens uitpakken? Maak dan deze prachtige spiraalquiche! Het ziet er moeilijker uit dan het is! Met een dunschiller trek je fijne plakken van courgette en wortel, die je dan mooi oprolt in bakvorm met bladerdeeg. Het resultaat is fenomenaal (lekker!). Serveer met een lekker slaatje en je publiek zal dolenthousiast zijn! Bekijk recept



Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus


Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus
Sappige lamskoteletten met krieltjes, worteltjes en peultjes en niet te vergeten een zalig romig mosterdsausje. Lekker genieten! Bekijk recept



Hamrolletjes met asperges


Hamrolletjes met asperges
We hebben de topklassieker hamrolletjes met witloof in een lente-jasje gestoken en er een versie met onze nationale trots, witte asperges, mee gemaakt. Bekijk recept



Frisse aardappelsalade met ei, dille en gerookte makreel


Frisse aardappelsalade met ei, dille en gerookte makreel
Een heerlijke Scandinavisch-geïnspireerde frisse aardappelsalade! Gekookte krieltjes, knapperige little gem salade, gekookte eitjes, een snelle zelfgemaakte pickle van komkommer en rode ui, gerookte makreelfilet en afgewerkt met een mayonaisedressing. De Nordic keuken in een gemakkelijke home made versie! Bekijk recept



Tabouleh met geroosterde groenten en feta


Tabouleh met geroosterde groenten en feta
Tabouleh is een couscoussalade uit de Libanese keuken. Een heerlijk kruidige en frisse salade bomvol smaken! Heerlijk met de geroosterde groenten en feta. Bekijk recept



Prei-aardappelgratin met gerookte zalm


Prei-aardappelgratin met gerookte zalm
Een Scandinavisch geïnspireerde ovenschotel, deze gratin met prei, aardappelen en dille in een romig sausje, afgewerkt met reepjes gerookte zalm. Tegelijkertijd hartverwarmend als fris, dat kan! Maak er een heerlijke maaltijd van! Bekijk recept