Hoera! Op 20 maart begon de lente officieel, en dat doet deugd, toch? Na de vele ovenschotels en winters comfort food zijn wij helemaal klaar voor iets anders! Laat die frisse en lichte gerechten maar komen! Om van te genieten op je terras, in de tuin, met vrienden... We geven je 10 heerlijke ideetjes mee. Maak er een zalige én lekkere lente van!


Stamppot met gerookte zalm, knolselderpuree, spinazie en een eitje


Stamppot met gerookte zalm, knolselderpuree, spinazie en een eitje
Een prachtig fris gerechtje, dat superlekker smaakt aan het begin van de lente! Frisse kleuren en smaken, wat wil je nog meer? Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!



Gegrilde kip en lente-ui met romescosaus en gebakken aardappelen


Gegrilde kip en lente-ui met romescosaus en gebakken aardappelen
Romescosaus is een saus uit Catalonië die geserveerd wordt bij gegrilde calçots, dat is een lokale kleine preisoort. Het werkt ook prima bij lente-ui! De saus is op basis van gegrilde paprika en amandelpoeder. Nog een stukje gegrilde kipfilet en gebakken patatjes erbij en genieten maar! Bekijk recept



Zalm met een korstje en groene asperges


Zalm met een korstje en groene asperges
Probeer dit gerecht eens met aardappelen en kappertjesmayonaise, zalm met een heerlijk krokant korstje en super verse groene asperges, zalig! Bekijk recept



Pasta primavera met ricotta en kruiden


Pasta primavera met ricotta en kruiden
Een heerlijke pasta primavera bomvol vitamientjes. De ricotta in combinatie met de zeste van citroen en de kruiden zorgt voor een verrassend fris sausje. Bekijk recept



Spiraalquiche met groenten en kaas


Spiraalquiche met groenten en kaas
Wil je eens uitpakken? Maak dan deze prachtige spiraalquiche! Het ziet er moeilijker uit dan het is! Met een dunschiller trek je fijne plakken van courgette en wortel, die je dan mooi oprolt in bakvorm met bladerdeeg. Het resultaat is fenomenaal (lekker!). Serveer met een lekker slaatje en je publiek zal dolenthousiast zijn! Bekijk recept



Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus


Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus
Sappige lamskoteletten met krieltjes, worteltjes en peultjes en niet te vergeten een zalig romig mosterdsausje. Lekker genieten! Bekijk recept



Hamrolletjes met asperges


Hamrolletjes met asperges
We hebben de topklassieker hamrolletjes met witloof in een lente-jasje gestoken en er een versie met onze nationale trots, witte asperges, mee gemaakt. Bekijk recept



Frisse aardappelsalade met ei, dille en gerookte makreel


Frisse aardappelsalade met ei, dille en gerookte makreel
Een heerlijke Scandinavisch-geïnspireerde frisse aardappelsalade! Gekookte krieltjes, knapperige little gem salade, gekookte eitjes, een snelle zelfgemaakte pickle van komkommer en rode ui, gerookte makreelfilet en afgewerkt met een mayonaisedressing. De Nordic keuken in een gemakkelijke home made versie! Bekijk recept



Tabouleh met geroosterde groenten en feta


Tabouleh met geroosterde groenten en feta
Tabouleh is een couscoussalade uit de Libanese keuken. Een heerlijk kruidige en frisse salade bomvol smaken! Heerlijk met de geroosterde groenten en feta. Bekijk recept



Prei-aardappelgratin met gerookte zalm


Prei-aardappelgratin met gerookte zalm
Een Scandinavisch geïnspireerde ovenschotel, deze gratin met prei, aardappelen en dille in een romig sausje, afgewerkt met reepjes gerookte zalm. Tegelijkertijd hartverwarmend als fris, dat kan! Maak er een heerlijke maaltijd van! Bekijk recept