One pot lasagne met gerookte zalm, broccoli en Gran Moravia

40 MIN
2 personen
One pot lasagne met gerookte zalm, broccoli en Gran Moravia

Deze one pot lasagne werd getest en goedgekeurd door onze eigen collega Maxime. Die wilde proefkonijn spelen om 9u 's ochtends én met een lege maag. Dat de lasagne zo vlot naar binnen ging, streelde ons ego als chef. Zin om ook te proeven?

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 broccoli
  • 10 gr basilicum
  • 150 gr lasagnevellen
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 100 gr gerookte zalm
  • olijfolie
  • melk
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Saus: breng een pot met water aan de kook voor de broccoli. Verkruimel de bouillon erin. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd ook de steel in stukjes, gebruik die later. Kook de broccoli in 6-8 min. gaar. Giet af, maar bewaar 75 ml kookvocht per persoon. Mix met een staafmixer of blender de broccoli samen met de helft van het basilicum, het kookvocht, de melk en een scheutje olijfolie tot een vloeibare, smeuïge saus. Proef en breng op smaak met de Provençaalse kruiden zout en zwarte peper.
  2. Giet de saus in een ruime pan (met deksel). Breek de lasagnevellen met je handen in hapklare stukken en schik in de pan. Voeg 75 ml water per persoon toe. Roer goed door (zie tip) en zet het deksel op de pan. Laat zo'n 15-17 min. garen op zacht vuur. Roer af en toe met een houtel lepel door de pasta zodat de pasta niet kan aanbranden.
  3. Proef van de saus en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Strooi de Gran Moravia erover, zet het deksel weer op de pan en laat de kaas wat smelten.
  4. Controleer of de lasagne gaar is. Werk af met de rest van het basilicum en (versgemalen) peper. Schik de gerookte zalm erbovenop. Smakelijk!
  5. Tip: Door het zetmeel in de pasta kunnen de lasagnevellen aan elkaar kleven. Duw af en toe met de houten lepel tussen de verschillende laagjes om kleven te vermijden.