Spiraalaardappelen

20 MIN
4 personen
Spiraalaardappelen

Een originele manier om aardappelen te serveren, in spiraal op een stokje! Heerlijk als aperitief met een dipsausje of als eye-catcher bij het hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 4 frietaardappelen
  • 90 g maïszetmeel
  • 40 g bloem
  • 150 ml water
  • 1 kl bakpoeder
  • 4 el parmezaan, geraspt
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 2 takjes peterselie, fijngesneden

BEREIDING

  1. Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
  2. Was de aardappelen en steek ze elks op een satéstokje. Zet een mesje bovenaan in de aardappel en draai met het stokje, zodat de aardappel spiraalvormig wordt ingekerfd. Trek de aardappel uiteen, zodat je een mooie spiraalvorm krijgt. Herhaal met de andere aardappelen.
  3. Meng het maïszetmeel, de bloem, het water en het bakpoeder in een kom. Meng goed door elkaar en dip de aardappelen hierin.
  4. Frituur de spiraalaardappelen per 2 in de friteuse, tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Meng het knoflookpoeder met de geraspte parmezaan en fijngesneden peterselie. Serveer de spiraalaardappelen met dit mengsel erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 810.04 kcal
Koolhydraten 111.14 g
waarvan suikers 1.67 g
Vet 34.45 g
waarvan verzadigd 6.72 g
Proteïnen 13.36 g
Vezels 0.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin