Gebakken aardappelwedges met rundstartaar

35 MIN
4 personen
Gebakken aardappelwedges met rundstartaar

Een heerlijke rundstartaar, met een verrassende variatie op frietjes: gebakken aardappelwedges, die ook nog eens gezonder zijn! Een verwennerij!

Ingrediënten

  • 600 g runderfilets, in blokjes
  • 6 aardappelen, in partjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • 3 el olijfolie
  • ½ el oregano
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de aardappelwedges in een mengkom en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met de knoflookpoeder, oregano, parmezaan, peper en zout. Meng goed door elkaar met de handen zodat alle aardappelwedges geolied en gekruid zijn.
  3. Bak ze 20-25 minuten af in de voorverwarmde oven tot ze gaar en krokant zijn.
  4. Besprenkel ze met de gerookte paprikapoeder naar smaak.
  5. Doe het rundsvlees in een kom en meng er de basilicum, tomatenblokjes en ui onder. Kruid met peper en zout. Besprenkel met een beetje olijfolie.
  6. Serveer de aardappelwedges bij de rundstartaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 513.21 kcal
Koolhydraten 18.51 g
waarvan suikers 2.37 g
Vet 32.28 g
waarvan verzadigd 11.16 g
Proteïnen 36.44 g
Vezels 4.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin