Kabeljauw met parmezaankorstje en venkelstoemp

45 MIN
4 personen
Kabeljauw met parmezaankorstje en venkelstoemp

Vis en stoemp zijn een heerlijke combinatie, zoals in dit gerecht, met kabeljauw met een parmezaankorstje en een stoemp met venkelpuree. Topper!

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwhaasjes
  • 1 kg aardappel, vastkokend, in stukken
  • 20 g veldsla
  • 2 venkel, in stukken
  • 6 sneetjes wit brood
  • 100 g parmezaan, gemalen
  • 90 g boter, gesmolten
  • 1 kl olijfolie
  • klontje boter
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  3. Fruit ondertussen de venkelstukken in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de venkel met de mixer en houd warm.
  4. Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper. Voeg er wat boter en de peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.
  5. Mix het brood samen met de parmezaan, wat peper en zout en de gesmolten boter in een blender.
  6. Kruid de vis met peper en zout. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met het parmezaanmengsel. Zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Meng de gemixte venkel door de aardappelpuree. Schik deze op de borden en werk af met wat veldsla. Serveer met de vis.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 816.48 kcal
Koolhydraten 77 g
waarvan suikers 2.23 g
Vet 33.47 g
waarvan verzadigd 19.95 g
Proteïnen 47.03 g
Vezels 11.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin