Aardappelsalade met avocado

35 MIN
4 personen
Aardappelsalade met avocado

Een klassieke aardappelsalade met een twist: met lekkere blokjes avocado. Perfect als bijgerecht bij een barbecue!

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel
  • 2 el ciderazijn
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 200 ml mayonaise
  • 4 eieren
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • ½ bosje koriander
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes van 2 x 2 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 15-18 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Snij de rode ui in fijne plakjes. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Rasp de zeste van de limoen. Schil en snij de avocado in blokjes, besprenkel met het sap van 1 limoen. Hak de koriander fijn. Snij de hardgekookte eitjes in blokjes.
  4. Maak de dressing: Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en ciderazijn. Kruid goed af met peper en zout.
  5. Meng de afgekoelde aardappelen met de dressing, de paprikablokjes, de rode ui, de koriander, de zeste van limoen, de chilivlokken onder mekaar. Kruid met peper en zout.
  6. Schep er dan voorzichtig de blokjes avocado onder.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 878.95 kcal
Koolhydraten 47.89 g
waarvan suikers 8.69 g
Vet 66.83 g
waarvan verzadigd 11.84 g
Proteïnen 17.02 g
Vezels 14.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin