Spinazieburgers met farfalle en tomaat-paprikasaus

30 MIN
2 personen
Spinazieburgers met farfalle en tomaat-paprikasaus

Een vrolijke en kleurrijke vegetarische maaltijd waar je jong en oud blij mee maakt! Je maakt zelf verrassend lekkere spinazieburgers en tegelijkertijd ook een zalige tomaat-paprikasaus. Smaakt heerlijk bij de farfalle. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 Provençaalse kruiden
  • 200 g farfalle
  • 1 bio-ei
  • 30 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 350 ml tomatenpassata
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de uien fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Snij de rode paprika in blokjes.
  2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en stoof de helft van de ui 2 minuten. Voeg de spinazie, knoflook en Provençaalse kruiden toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  3. Doe de inhoud van de pan in een kom en laat even afkoelen. Verhit 1/3de van de olijfolie in een steelpan en voeg de rest van de ui en de rode paprika toe. Laat zachtjes stoven op een matig vuur.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  5. Kluts het ei (de eieren) en voeg samen met de parmezaan, het paneermeel toe bij de spinazie. Meng goed en vorm er met vochtige handen per persoon 1 burger van.
  6. Voeg de tomatenpassata toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de spinazieburgers, 3 minuten aan elke kant.
  8. Mix de tomaat-paprikasaus met een staafmixer en kruid met peper en zout.
  9. Serveer de spinazieburgers met de farfalle en de tomaat-paprikasaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 893.65 kcal
Koolhydraten 108.41 g
waarvan suikers 23.26 g
Vet 33.85 g
waarvan verzadigd 7.85 g
Proteïnen 32.47 g
Vezels 14.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin