Spaghetti met vegetarische balletjes in tomatensaus

30 MIN
2 personen
Spaghetti met vegetarische balletjes in tomatensaus

Een klassieker in een vegetarisch jasje? Yes please! Maak zelf eens heerlijke vegetarische balletjes op basis van linzen. Past perfect bij een spaghetti met een heerlijke tomatensaus met nog extra groenten erbij. Je moet het proeven om het te geloven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 blik groene lins
  • 5 el paneermeel
  • 60 g parmezaan
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g spaghetti
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in zo fijn mogelijke blokjes. Snij de selder in fijne blokjes.
  2. Giet de linzen af en laat uitlekken. Doe de uitgelekte linzen in een kom, samen met 2/3de van het paneermeel, de helft van de knoflook, de helft van de parmezaan en de helft van de Italiaanse kruiden. Kruid royaal met peper en zout. Meng met je handen en rol er balletjes van. Indien het deeg te vochtig is, kan je nog wat paneermeel toevoegen. Indien het te droog is, voeg enkele koffielepels water toe. Laat de balletjes even rusten op een bord in de ijskast.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vegetarische balletjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de wortelen, de selder en de rest van de Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten stoven.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten pruttelen.
  6. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten. Giet af.
  7. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de saus en laat de saus nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  8. Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de saus met de vegetarische balletjes over. Werk af met fijngesneden peterselie en de rest van de parmezaan.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1182.13 kcal
Koolhydraten 164.55 g
waarvan suikers 20.98 g
Vet 30.62 g
waarvan verzadigd 8.93 g
Proteïnen 50.1 g
Vezels 24.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin