Spaghetti met gerookte makreel

25 MIN
4 personen
Spaghetti met gerookte makreel

Een eenvoudige spaghetti die lekkere afsmaakt dankzij de gerookte makreel, gestoofde prei en het romige sausje erbij. Pasta en vis gaan uitstekend samen!

Ingrediënten

  • 400 g gerookte makreelfilets
  • 400 g spaghetti
  • 3 stengels prei
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 10 g peterselie
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • 150 ml lichte room
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti gaar in 10-12 minuten.
  2. Snij de prei in ringen. Breek de gerookte makreel in stukken. Hak de peterselie fijn.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan en stoof de fijngesneden ui, de preiringen en de knoflook aan voor 3 minuten. Voeg de room, de stukjes makreel en de helft van de parmezaan toe en roer voorzichtig door elkaar. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om een mooi vloeiende saus te krijgen. Haal van het vuur en pers er het sap van een citroen over. Meng en kruid bij met peper en zout. Serveer en overstrooi met de rest van de parmezaan en de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 999.62 kcal
Koolhydraten 84.43 g
waarvan suikers 17.5 g
Vet 51.29 g
waarvan verzadigd 16.66 g
Proteïnen 45.74 g
Vezels 11.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin