Spaghetti met makreel

25 MIN
4 personen
Spaghetti met makreel

Deze snelle spaghetti kan je eenvoudig klaarmaken met wat je in je voorraadkast vindt, zoals makreel uit blik en zwarte olijven. Ideaal na een drukke dag!

Ingrediënten

  • 200 g makreelfilets, ontveld en in stukken, blik
  • 500 g spaghetti
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 8 zwarte olijven, ontpit
  • 1 el kappertje
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 20 g platte peterselie, grof gehakt
  • 1 kl oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de spaghetti gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Houd na het afgieten een kopje kookvocht apart.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en chilipeper toe. Laat even aanbakken en doe er dan de paprikablokjes en kappertjes bij. Voeg de grofgehakte peterselie toe en houd wat apart voor de afwerking. Roerbak 2 minuten.
  3. Voeg de olijven toe. Roer er de tomatenblokjes door en breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat 5 minuutjes pruttelen.
  4. Giet de spaghetti af en meng deze voorzichtig door de saus. Verdun de saus met het kopje kookvocht en voeg de stukken makreel toe zodat ze even mee warmen. Verdeel over vier borden en werk af met wat peterselie en een partje limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 413.42 kcal
Koolhydraten 22.29 g
waarvan suikers 7.01 g
Vet 28.48 g
waarvan verzadigd 5.44 g
Proteïnen 16.62 g
Vezels 3.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin