Spaanse kip met paprika en patatas bravas

30 MIN
2 personen
Spaanse kip met paprika en patatas bravas

Tripje richting Spanje met dit origineel en lekker gerechtje! We maken Spaanse kip met ovengeroosterde paprika en rode ui, met daarbij patatas bravas én aioli. Dit brengt je meteen in vakantiestemming, olé!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kl komijn
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 2 kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/4de van de olijfolie, kruid met peper en zout.
  2. Snij de rode ui in dikke plakken. Snij de rode en gele paprika in brede repen. Bedek een aparte bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Leg er de ongepelde knoflook bij. Besprenkel met 1/4de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de aardappelen en groenten 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  3. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook. Meng er de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en cayennepeper door (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Snij de tomaat in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  4. Verhit 1/4de van de olijfolie in een steelpannetje en voeg de tomatenblokjes, de suiker en een snufje zout toe. Laat 3-4 minuten stoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat 5 minuten pruttelen op een matig vuur.
  5. Meng het komijnpoeder met het gerookt paprikapoeder, een snuf peper en zout en de rest van de olijfolie. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij ze in de lengte in repen. Bestrijk ze met de gekruide olie. Verhit een antikleefpan en bak de kippenrepen 3-4 minuten.
  6. Haal de knoflook uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Plet met een vork. Meng met de mayonaise en de helft van de gehakte bladpeterselie. Kruid met peper en zout. Dit is de aioli.
  7. Serveer de geroosterde aardappelen en groenten met de pittige tomatensaus, de gebakken kip en de aioli. Werk af met de rest van de bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 906.8 kcal
Koolhydraten 61.17 g
waarvan suikers 18.45 g
Vet 51.4 g
waarvan verzadigd 7.5 g
Proteïnen 44.68 g
Vezels 13.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin