Bundt cake

100 MIN
8 porties
Bundt cake

Deze retro cake is weer helemaal in! De bundt cake is altijd in dezelfde vorm, maar op het recept zijn er variaties. Lekker met blauwe bessen en suikerglazuur!

Ingrediënten

  • 500 g blauwe bessen
  • 400 g bloem
  • ½ kl bakpoeder
  • 6 eieren
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 260 g suiker
  • 130 g boter, zacht
  • 1 kl vanille-extract
  • snufje zout
  • Voor het glazuur

  • 130 g poedersuiker
  • 10 g eiwitten
  • 1 kl citroensap

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bundt bakvorm in en bestuif met bloem.
  2. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom.
  3. Mix de boter en de suiker in een kom, voeg het vanille-extract toe en nadien één voor één de eitjes. Mix goed.
  4. Schep het bloemmengsel en de Griekse yoghurt in 2 delen onder het botermengsel. Roer voorzichtig om. Schep er dan drievierde van de blauwe bessen onder.
  5. Leg de rest van de blauwe bessen op de bodem van de bakvorm. Giet er het cakebeslag op.
  6. Bak de bundt cake zo'n 60 tot 75 minuten in de oven tot hij gaar is. Laat afkoelen tot de bakvorm lauw aanvoelt en ontvorm de cake.
  7. Meng alle ingrediënten voor het glazuur en druppel het glazuur over de cake.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 574.56 kcal
Koolhydraten 87.59 g
waarvan suikers 52.17 g
Vet 18.16 g
waarvan verzadigd 9.98 g
Proteïnen 11.82 g
Vezels 5.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin