Doe de bonen samen met een ui, een ongepeld teentje knoflook en de wortel in een pan. Breng op smaak met het kruidentuiltje. Voeg er tot slot ook de tomatenblokjes aan toe. Schenk er water bij tot alles net onder staat en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 uur sudderen.
Bak het lamsvlees en het buikspek in 2 eetlepels boter. Hak de rest van de knoflook en doe hem samen met de gesnipperde ui erbij. Blus met wat kookvocht van de bonen en doe er de takjes tijm bij. Laat afgedekt 1 uur garen. Kruid met peper en zout.
Bak de chipolata's in een aparte pan goudbruin en snij in stukken.
Giet de bonen af. Schep de hele ui, het kruidentuiltje, de knoflook en de wortel uit het kookvocht van de bonen. Breng de bonen op smaak met peper en zout.
Leg de helft van de bonen in een ovenschaal. Schik daarop het lamsvlees, het buiskspek en de worsten. Dek af met de rest van de bonen en zet 1 uur in de oven. Roer af en toe om. Werk af met de dragonblaadjes.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.