Varkensmignonette met jagersaus, geroosterde spruitjes en aardappelen

30 MIN
2 personen
Varkensmignonette met jagersaus, geroosterde spruitjes en aardappelen

Oh la la, vandaag eten we een echte winterklassieker: varkensvlees met jagersaus, met daarbij geroosterde spruitjes en aardappelen. Om van te genieten na een lange winterwandeling, al smaakt dit ook geweldig na een lange werkdag.

Ingrediënten

  • 300 g spruiten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 250 g champignons
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 2 varkensmignonetten
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • 100 ml rode wijn
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng een pot gezouten water aan de kook en blancheer de spruitjes 8 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg dan de spruitjes toe, schep om en zet nog 10 minuten in de oven.
  3. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  4. Verhit een grote pan zonder vetstof, voeg de spekblokjes toe en laat 3 minuten bakken. Voeg de ui, knoflook, tijm en champignons toe. Voeg eventueel een klein klontje boter toe. Roerbak tot de champignons mooi goudbruin gebakken zijn.
  5. Bestrooi met de bloem, schep goed om en voeg dan de rode wijn en per persoon 75 milliliter water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en roer goed om. Voeg het laurierblad toe en kruid met peper en zout. Laat de saus 7-9 minuten pruttelen tot ze ingedikt is. Roer regelmatig om.
  6. Smelt de rest van de boter in een aparte pan. Kruid het varkensvlees met peper en zout en bak ze 3-4 minuten aan elke kant.
  7. Verwijder het laurierblad uit de jagersaus. Schep de geroosterde aardappelen en spruitjes op borden, leg er het varkensvlees bij en schep de saus erover. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 974.72 kcal
Koolhydraten 51.25 g
waarvan suikers 10.37 g
Vet 49.8 g
waarvan verzadigd 29.22 g
Proteïnen 54.05 g
Vezels 15.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin