Carpaccio van sint-jakobsvruchten met waterkers

15 MIN
4 personen
Carpaccio van sint-jakobsvruchten met waterkers

Sint-jakobsvruchten zijn overheerlijk als je ze in een fijne carpaccio snijdt, met daarbij een subtiele dressing van olijfolie, limoensap en kruidige waterkers.

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten, in flinterdunne plakjes
  • 50 g waterkers
  • 2 el limoensap
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schik de plakjes sint-jakobsvruchten over de borden. Laat ze overlappen.
  2. Verdeel hierover de waterkers.
  3. Meng het limoensap met de olijfolie en kruid bij met peper en zout. Besprenkel de carpaccio hiermee en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 216.55 kcal
Koolhydraten 2.23 g
waarvan suikers 0.39 g
Vet 15.2 g
waarvan verzadigd 2.18 g
Proteïnen 14.64 g
Vezels 0.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin