Peterseliewortelsoep met crumble van parmaham en peterselieolie

30 MIN
4 personen
Peterseliewortelsoep met crumble van parmaham en peterselieolie

We maken een heerlijk feestelijk soepje op basis van peterseliewortel. Mooi zacht en mooi romig. Dresseer de soep met een crumble van parmaham en knalgroene peterselieolie. Wat een zalig voorgerecht!

Ingrediënten

  • 500 g peterseliewortel
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 4 plakjes parmaham
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de peterseliewortel en de ui en snij in grove blokjes. Smelt de boter in een kookpot en laat 5 minuten stoven.
  2. Voeg 1,5 liter water, het laurierblad en de groentebouillonblokjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken onder deksel.
  3. Leg ondertussen de parmaham op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet 20 minuten in een oven van 80 °C.
  4. Pel de knoflook en doe samen met de bladpeterselie en de extra vierge olijfolie in een maatbeker. Mix met een staafmixer tot een mooie groene olie.
  5. Verwijder het laurierblad uit de soep. Kruid met peper en zout. Mix tot een egale soep. Verkruimel de parmaham.
  6. Serveer de peterseliewortelsoep met de crumble van parmaham en bedruppel met de olie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 300.54 kcal
Koolhydraten 24.25 g
waarvan suikers 2.69 g
Vet 18.2 g
waarvan verzadigd 5 g
Proteïnen 6.89 g
Vezels 7.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin