Sesamkip met herfstsalade

25 MIN
4 personen
Sesamkip met herfstsalade

Een heerlijk lichte bereiding met kip in een Oosterse marinade en een herfstige salade met wortel en appel erbij. Lekker met rijst of couscous.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 500 g wortelen
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 el honing, vloeibaar
  • 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 2 el sesamzaad, geroosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Boen de limoen schoon. Rasp de helft van de schil en pers het sap uit. Meng het sap en de schil met de gember, de honing en de sesamolie.
  2. Leg de kipfilets in een grote, ondiepe schaal. Kruid ze met peper en zout. Lepel er de helft van de marinade over. Zet 15 minuten koel weg.
  3. Schil en rasp de wortelen. Spoel de appels, verwijder het klokhuis en snij in dunne partjes. Pel en snij de ui in flinterdunne ringen. Meng in een grote slakom en lepel er de rest van de marinade bij. Bestrooi met gehakte peterselie.
  4. Laat de gemarineerde kipfilets uitlekken, dep toog met keukenpapier. Rooster ze goudbruin.
  5. Verdeel de warme kipfilets en de salade over de borden. Werk af met geroosterde sesamzaadjes. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 344.96 kcal
Koolhydraten 20.51 g
waarvan suikers 18.25 g
Vet 13.52 g
waarvan verzadigd 2.09 g
Proteïnen 32.43 g
Vezels 7.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin