Gratin dauphinois met vis, prei en spinazie

50 MIN
2 personen
Gratin dauphinois met vis, prei en spinazie

Een heerlijk feestelijk receptje: gratin dauphinois in een luxejasje met witte vis, prei en spinazie. Onweerstaanbaar lekker, beloofd!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels prei
  • 100 gr spinazie
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 300 gr witte vis
  • 150 ml melk
  • 150 ml room
  • 50 gr geraspte kaas
  • boter
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje gedroogde tijm
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf een ovenschaal in met een opengesneden teentje look en vet nadien in met boter.
  2. Snijd de prei in dunne ringetjes en schik op de bodem van de schaal. Schik vervolgens de spinazie erbovenop (zie tip).
  3. Snijd de aardappelen (met een mandoline) in dunne plakjes van 0,5 cm en schik alvast 2/3 dakpansgewijs op de groenten.
  4. Snijd de vis in stukken (optioneel) en schik op de aardappelen. Schik de rest van de aardappelen dakpansgewijs op de vis.
  5. Meng de melk met de room en kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Giet over de schotel.
  6. Werk af met tijm en geraspte kaas en plaats 35-40 min. in de oven. Smakelijk!
  7. TIP: De spinazie zal z'n vocht afgeven tijdens het garen. Da's ideaal, zo blijft de schotel lekker juicy en worden de groenten natuurlijk gestoomd.