Scampibrochette met Creoolse rijst

30 MIN
2 personen
Scampibrochette met Creoolse rijst

Waan je in de Caraïben met deze heerlijke scampibrochettes met pittige Creoolse rijst. Uiteraard kan je zelf kiezen hoe pikant je de rijst maakt. Een heerlijk barbecuegerecht dat blijft nazinderen. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 4 satéprikker
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kl paprikapoeder
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 tomaat
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 20 scampi's
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt. Week de satèprikkers in water.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de paprikareepjes toe. Stoof 5 minuten op een zacht vuur. Voeg het paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de rijst toe en schep goed om. Voeg een snufje zout toe.
  4. Voeg de kippenbouillon toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 18 à 20 minuten zachtjes pruttelen, schep regelmatig om.
  5. Snij de tomaten in partjes en haal de zaadjes eruit. Snij dan in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  6. Meng de rest van de knoflook met de rest van de olijfolie. Was en rasp de schil van de citroen en meng ook met de olie. Dep de scampi's droog en rijg ze op de satéprikkers. Bestrijk met de knoflook-citroenolie. Kruid met peper en zout.
  7. Halveer de citroen. Bak de scampibrochettes 2 minuten per kant op de barbecue of in een grillpan. Leg er de citroen bij, met de snijkant naar beneden.
  8. Meng de tomatenblokjes en peterselie door de rijst. Leg er de scampibrochettes bij. Pers er naar eigen smaak het sap van de citroen bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 611.7 kcal
Koolhydraten 77.42 g
waarvan suikers 11.26 g
Vet 18.08 g
waarvan verzadigd 2.61 g
Proteïnen 30.6 g
Vezels 7.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin