Scampisaté met exotische rijstsalade

20 MIN
2 personen
Scampisaté met exotische rijstsalade

Kleurrijk, zomers en fris, deze lekkere scampisaté's met een exotische rijstsalade erbij. Klaar in 20 minuten en het (tuin)feest kan beginnen! Laat het smaken.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 sjalot
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • 20 scampi's
  • 1 kl komijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 4 satéprikker
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de sjalot fijn. Snij de gele paprika in heel fijne blokjes. Snij de tomaat in fijne blokjes. Hak de koriander fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
  3. Pers de knoflook en meng met de olijfolie en chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Leg de scampi's in de gekruide olie en laat kort marineren.
  4. Meng het limoensap met de komijn, het paprikapoeder, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Rijg de gemarineerde scampi's op de satéprikkers. Verhit een antikleefpan en bak de scampi's 2-3 minuten per kant.
  6. Meng de dressing door de rijst. Schep er dan de fijngesneden sjalot, tomaten- en paprikablokjes en de koriander door. Serveer de rijstsalade met de scampisaté's.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 626.35 kcal
Koolhydraten 73.38 g
waarvan suikers 6.17 g
Vet 22.39 g
waarvan verzadigd 3.04 g
Proteïnen 30.18 g
Vezels 6.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin