Scampi's in tomatenroomsaus met courgettespaghetti

20 MIN
2 personen
Scampi's in tomatenroomsaus met courgettespaghetti

Een gerechtje dat zo uit een chique brasserie lijkt te komen, maar jij toch gemakkelijk in 20 minuten op tafel tovert: heerlijke scampi's in tomatenroomsaus met courgettespaghetti erbij. Lekker koolhydraatarm genieten!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 brikje lichte room
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  3. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote pan en voeg de scampi's en knoflook toe. Bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de ui en rode paprika toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Roer de gebakken scampi's en de lichte room door de tomatensaus. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Laat nog kort doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  6. Schep de courgettespaghetti in diepe borden. Schep er de scampi's in tomatensaus over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 686.4 kcal
Koolhydraten 35.8 g
waarvan suikers 28.64 g
Vet 44.36 g
waarvan verzadigd 12.23 g
Proteïnen 33.02 g
Vezels 9.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin