Linguine met scampi's in tomatenroomsaus

20 MIN
2 personen
Linguine met scampi's in tomatenroomsaus

Een heerlijke klassieker die je gemakkelijk zelf thuis kan klaarmaken! Linguine met scampi's in tomatenroomsaus. Serveer dit aan je tafelgasten en ze zullen zich op restaurant wanen. Wat een luxe!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  3. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de scampi's en knoflook toe. Bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de ui en rode paprika toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8 minuten pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterslie fijn.
  5. Roer de gebakken scampi's en de lichte room door de tomatensaus. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  6. Roer 3/4de van de fijngehakte bladpeterselie door de pasta. Serveer de linguine met de scampi's in tomatenroomsaus en werk af met de rest van de bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.55 kcal
Koolhydraten 88 g
waarvan suikers 17.49 g
Vet 32.4 g
waarvan verzadigd 10.76 g
Proteïnen 40.8 g
Vezels 9.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin