Scampi's in tomatenroomsaus met courgette en spinazie

20 MIN
2 personen
Scampi's in tomatenroomsaus met courgette en spinazie

Een licht, verrassend éénpansgerecht bomvol groenten en met onze favoriete schaaldieren! Maak een heerlijk avondmaal met dit originele stoofpotje: scampi's in tomatenroomsaus met courgette en spinazie erbij. Klaar in 20 minuten en smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 200 g spinazie
  • 20 scampi's
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Hak de spinazie grof.
  2. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de scampi's en de helft van de knoflook toe. Bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de rest van de knoflook, de ui en courgetteblokjes toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Laat de saus 8 minuten zachtjes pruttelen. Roer er dan de spinazie door en roer tot de spinazie geslonken is.
  4. Roer de gebakken scampi's en de lichte room door de tomatensaus. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Laat nog kort doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  5. Schep in diepe borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 500.65 kcal
Koolhydraten 24.53 g
waarvan suikers 17.88 g
Vet 29.91 g
waarvan verzadigd 10.12 g
Proteïnen 31.61 g
Vezels 8.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin