Scampi in tomaten-auberginesaus met Gran Moravia

20 MIN
2 personen
Scampi in tomaten-auberginesaus met Gran Moravia

Chef Jolien: "Vandaag ga ik voor comfortfood. Pasta, scampi en kaas staat voor mij gelijk aan gezelligheid aan tafel. Dat deze pasta daarbovenop nog eens supersnel klaar is, komt de sfeer in de keuken alleen maar ten goede."

Ingrediënten

  • 12 scampi
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 200 g cappelini pasta
  • 80 g Gran Moravia, of parmezaan
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
  3. Pers de knoflook. Snijd de aubergine en tomaat in blokjes van ongeveer 0,5-1 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie (zie tip) in diezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook zo’n 2 min. Schep de aubergine en tomaat erbij en bak zo’n 6-7 min.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  5. Schep de helft van de Gran Moravia bij de groenten en verkruimel de bouillon erover. Giet 2-3 el kookvocht per persoon erbij en laat kort pruttelen op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur af en voeg de scampi toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  6. Schep de pasta onder de groenten en scampi en serveer meteen. Werk af met de rest van de Gran Moravia Smakelijk!
  7. TIP: Aubergine slorpt snel veel olie op, maar je hoeft niet de hele tijd olie erbij te gieten. Een scheutje water kan ook én dan gaart de aubergine sneller!