Chef Claire: "One pot, de naam zegt het zelf: alles gaat in een pot. Zo kook ik ook de pasta in dezelfde pot waarin ik de groenten en kippenreepjes bak. Superhandig en minder afwas voor jou."
Ingrediënten
1 gele ui
1 rode puntpaprika
1 teentje knoflook
300 gr kippenreepjes
2 kl bruschetta rossa kruidenmix
2 tomaten
200 gr cellentani pasta
½ blokje kippenbouillon
50 gr bladspinazie
50 gr geraspte kaas
olijfolie
1 kl gedroogde oregano
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in hapklare stukken. Pers de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan of pot, waar straks alle ingrediënten in passen. Fruit de ui, paprika en knoflook op hoog vuur. Voeg ook de kippenreepjes toe en kruid met bruschetta rosso, oregano, zout en zwarte peper. Bak 3-5 min. tot alles mooi aangekleurd is.
Snijd intussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan de pan.
Eens de groenten en kip mooi aangekleurd zijn, voeg je de pasta toe. Verkruimel de bouillon erover en overgiet met zo'n 200 ml water per persoon. Laat 15-17 min. koken op hoog vuur, tot de pasta al dente is (zie tip). Proef gerust even! Voeg eventueel nog wat extra water toe als het te snel verdampt.
Eens de pasta al dente is en het water verdampt, voeg dan de spinazie toe en laat slinken. Voeg ook de geraspte kaas toe en laat smelten. Proef en breng op smaak met extra zout, zwarte peper of een scheutje olijfolie.
Serveer de pasta in een diep bord. Smakelijk!
Tip: Omdat je lauw water toevoegt aan de pot in plaats van kokend water, heeft de one pot wat langer nodig om de pasta al dente te garen dan wat vermeld staat op de verpakking.