Scampi diabolique met pasta, wortel en kerstomaten

25 MIN
2 personen
Scampi diabolique met pasta, wortel en kerstomaten

Voor deze versie van scampi diabolique kozen we voor fettuccini in plaats van brood. Maar als we heel eerlijk zijn, hoef je eigenlijk niet te kiezen. De saus is zó lekker dat je met plezier je bord schoonmaakt met een stukje brood. Zero waste!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 2 wortelen
  • 12 scampi's
  • 250 gr kerstomaten
  • 2 kl bruschetta rosso kruiden
  • 200 gr fettuccini
  • 200 ml room
  • olie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Hak de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes voor minder pit). Snijd de wortel in kleine blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet).
  2. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
  3. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in diezelfde pan en fruit de sjalot, knoflook, chilipeper en wortel aan. Stoof in 6-8 min. beetgaar. Voeg vervolgens de kerstomaten toe en kruid met bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Laat 4 min. stoven tot de kerstomaten makkelijk poppen.
  5. Kook de pasta in zo'n 6 min. al dente.
  6. Voeg de room toe aan de groenten en laat 2 min. inkoken. Voeg de scampi opnieuw toe en roer om. Voeg eventueel een scheutje kookvocht van de pasta toe voor een extra smeuïge saus (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer om en schep uit in diepe borden. Smakelijk!
  8. TIP: Een scheutje witte wijn erbij en even laten inkoken, ook lekker!