Zwitserse schijf met spinaziepuree, wortelfrietjes en vleesjus

30 MIN
2 personen
Zwitserse schijf met spinaziepuree, wortelfrietjes en vleesjus

Eenvoudig, maar oh zo lekker. Serveer de wortels in frietjes en meng wat spinazie door de puree. Zo krijg je ongemerkt extra veel groentjes binnen!

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 300 gr wortelfrietjes (of wortels die je zelf in frietjes snijdt)
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 100 gr spinazie
  • 2 Zwitserse schijven
  • ½ blokje rundsbouillon
  • boter
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Versnipper ondertussen de sjalot. Smelt een klontje boter in een pot en fruit de sjalot 2 min. op zacht vuur. Voeg de wortelfrietjes toe en laat 3 min. meebakken op middelhoog vuur. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Voeg een scheut water toe, zet het deksel op de pot en laat stoven tot de worteltjes beetgaar zijn. Controleer af en toe. Als het water verdampt is en de worteltjes nog niet gaar zijn, voeg je nog een extra scheutje water toe.
  3. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk tot een smeuïge puree. Voeg de spinazie handje per handje toe en schep onder de puree (zie tip). Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  4. Smelt een klont boter in een pan en bak de Zwitserse schijf in 7 min. langs beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet een deksel op de pan om het gaarproces te versnellen.
  5. Haal de Zwitserse schijf uit de pan en houd warm. Giet 150 ml water in de pan en roer de aanbaksels van het vlees los met een vork. Verkruimel de bouillon erbij en laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
  6. Serveer de Zwitserse schijf met de spinaziepuree, worteltjes en vleesjus. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de spinazie ook gerust even aanstoven in wat boter.