Scampi diabolique soepje

30 MIN
6 personen
Scampi diabolique soepje

Een heerlijke en originele variatie op de klassieker 'scampi diabolique', gepresenteerd als soepje in aperitiefglaasjes of kleine kommetjes. Wanneer je de porties wat groter maakt, kan je er een voorgerecht van maken. De soep kan je gemakkelijk enkele dagen op voorhand maken, de scampi's bak je vlak voor het serveren.

Ingrediënten

  • 6 scampi's, maat 16/20, schoongemaakt, met staartstukje er nog aan
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g bladpeterselie
  • 1 visbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Verwijder de schil van de paprika met een dunschiller en snij in blokjes. Snij de tomaten in kwartjes en verwijder de zaadjes. Hou ze apart. Snij het vruchtvlees van de tomaten in fijne blokjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot. Voeg de ui en paprika toe. Laat 4 minuten stoven op een matig vuur. Voeg de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en roer om. Voeg het blik tomatenblokjes, de zaadjes van de tomaten en 500 milliliter water toe en breng aan de kook. Voeg het visbouillonblokje toe en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten pruttelen en mix en zeef de soep.
  3. Snij de bladpeterselie fijn en pers de knoflook. Kruid de scampi's met peper en zout.
  4. Vlak voor het serveren: verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de scampi's en knoflook samen, ongeveer 3 minuten. Prik per persoon 1 scampi op een feestelijke prikker.
  5. Schenk de soep in glaasjes of kleine kommetjes en bestrooi met de fijngesneden peterselie en tomatenblokjes. Schik er een scampiprikker op en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 105 kcal
Koolhydraten 7.66 g
waarvan suikers 4.34 g
Vet 5.59 g
waarvan verzadigd 0.8 g
Proteïnen 4.85 g
Vezels 2.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin