Tartaar van sint-jakobsvruchten met komkommer

20 MIN
4 personen
Tartaar van sint-jakobsvruchten met komkommer

Heerlijk fris, deze tartaar van sint-jakobsvruchten en komkommer. Lekker met een fris glaasje witte wijn. Een ideaal voorgerecht met Kerst of Nieuwjaar.

Ingrediënten

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 limoen, geperst en geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout
  • 6 sint-jakobsvruchten, in kleine blokjes
  • ½ komkommer, ontpit en in blokjes
  • 4 takjes kervel

BEREIDING

  1. Meng de Griekse yoghurt met het sap en de zeste van de limoen. Voeg de olijfolie en de bieslook toe. Kruid bij met peper en zout.
  2. Meng de sint-jakobsvruchten met de helft van de komkommerblokjes en de yoghurtvinaigrette.
  3. Vorm de tartaar in rondjes op de borden. Verdeel hierover de rest van de komkommerblokjes en kruid af met peper en zout. Werk af met een takje kervel en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 136.8 kcal
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 1.6 g
Vet 8.4 g
waarvan verzadigd 1.17 g
Proteïnen 8.63 g
Vezels 0.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin