Terrine van tomaat en aubergine

45 MIN
4 personen
Terrine van tomaat en aubergine

Deze terrine van tomaat en aubergine serveert prachtig, met zijn mooie laagjes. Een heerlijke vegetarische lunch, of uitpakken op een zomers buffet.

Ingrediënten

  • 4 tomaten, in schijfjes
  • ½ aubergine, in plakjes
  • 1 prei, fijngehakt
  • 1 el kappertjes
  • 1 el augurk
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 120 g mozzarella, in plakjes
  • 20 g gelatinepoeder
  • 1½ el olijfolie extra vierge
  • 1 el tijmblaadje, fijngehakt
  • 2 takjes basilicum, afgeritst
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg de schijfjes tomaat op enkele vellen keukenpapier en dek af met een keukenpapier. Laat 15 minuten rusten.
  3. Doe 240 milliliter water in een sauspannetje en voeg er de knoflook, prei en tomatenkwartjes aan toe. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen.
  4. Schenk over in een kom en druk plat om vocht los te krijgen. Schenk het vocht over in een pan en kruid met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg er de gelatine in en laat 5 minuten rusten, haal dan van het vuur.
  5. Bestrijk de schijfjes aubergine met olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai om en bak opnieuw 5 minuten.
  6. Vet een schaal in met olijfolie en leg een plasticfolie in. Leg onderaan de tomatenschijfjes in een dubbele laag op elkaar. Kruid met een beetje peper en zout. Bedek ze met een dun laagje mozzarella en 1,5 koffielepel tijm en 1,5 koffielepel bieslook. Leg er 3 aubergineschijfjes op. Herhaal de lagen en eindig met een laagje tomaten. Schenk het gelatinevocht over de terrine en dek af met een nieuwe laag plasticfolie. Laat 8 uur of langer rusten in de koelkast.
  7. Haal de terrine uit de koelkast. Laat 1 uur opwarmen tot kamertemperatuur. Snijd in dunne plakjes. Werk af met de basilicum, kappertjes en augurkjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 212.85 kcal
Koolhydraten 11.93 g
waarvan suikers 4.85 g
Vet 11.91 g
waarvan verzadigd 4.45 g
Proteïnen 13.69 g
Vezels 4.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin