Saltimbocca

20 MIN
4 personen
Saltimbocca

Saltimbocca is een Italiaanse bereiding van kalfslapjes met plakjes parmaham en krokante blaadjes salie, een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 8 kalfslapjes
  • 8 plakjes parmaham
  • 4 el witte wijn
  • 4 el olie
  • 2 el boter
  • 8 salieblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Sla de kalflapjes dun en kruid met peper en zout. Leg op ieder stukje een plakje parmaham en een salieblaadje. Prik alle lagen vast met een prikker.
  2. Bak de kalfslapjes goudbruin en gaar in de olijfolie. Draai na 3 minuten van kant. Besprenkel met de witte wijn en haal ze uit de pan. Houd warm in een schaal.
  3. Roer de rest van de wijn door het bakvest en smelt hierin de klontjes boter. Roer om en schenk over het vlees. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 468.66 kcal
Koolhydraten 1.74 g
waarvan suikers 0.29 g
Vet 28.29 g
waarvan verzadigd 9.84 g
Proteïnen 49.48 g
Vezels 0.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin