Kalfslapjes met asperges en salie

35 MIN
4 personen
Kalfslapjes met asperges en salie

Italy meets Belgium met deze heerlijke saltimbocca van kalfslapje met salie en witte asperges. Serveer met geroosterde krieltjes of aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 2 bussels witte asperges
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes salie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snij de harde uiteindes van de asperges onderaan van de stengel af. Kook de asperges 5-10 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken op een propere theedoek.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de salieblaadjes kort aan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Bak in dezelfde olie de kalfslapjes 2 minuten aan elke kant. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Blus de pan met de wijn en de kalfsbouillon. Laat tot de helft inkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met blokjes ijskoude boter. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de asperges over de borden. Kruid met peper en een snufje nootmuskaat. Leg er dan de kalfslapjes bij en werk af met de salie en het sausje. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 349 kcal
Koolhydraten 4.37 g
waarvan suikers 2.79 g
Vet 17.25 g
waarvan verzadigd 8.65 g
Proteïnen 38.42 g
Vezels 3.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin