Involtini met groene asperges

45 MIN
4 personen
Involtini met groene asperges

Involtini zijn Italiaanse kalfsrolletjes, met een heerlijke vulling: groene beetgare asperges en Italiaanse kaas. Daarbij komt nog een heerlijk sausje, geïnfuseerd met salie. Een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 8 kalfslapjes, elk 65 g
  • 8 plakjes parmaham
  • 1 bussel groene asperge
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 sneetjes kaas, Italiaanse
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml kalfsbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el salieblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de asperges in 3-4 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Bewaar het kookvocht. Halveer de asperges.
  2. Leg de kalfslapjes tussen aluminiumfolie en sla ze plat. Kruid met peper en zout aan beide kanten. Beleg het vlees met een plakje ham met daarop een plakje kaas. Leg in het midden 2-3 asperges. Rol op en bind vast met een keukentouw.
  3. Laat de boter en de olijfolie samen smelten in een pan met de salieblaadjes. Bak hierin de kalfsrolletjes. Voeg er de uisnippers en de knoflook aan toe en laat 2 minuten meebakken. Schenk er de wijn bij en laat tot de helft inkoken. Giet er de bouillon en 150 milliliter van het kookvocht over. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  4. Controleer of het vlees gaar en zacht is. Kruid af met peper en zout naar smaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 585.29 kcal
Koolhydraten 4.54 g
waarvan suikers 2.4 g
Vet 21.66 g
waarvan verzadigd 8.59 g
Proteïnen 88.15 g
Vezels 2.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin