Salade van krieltjes met broccoli, spekjes en mozzarella

25 MIN
2 personen
Salade van krieltjes met broccoli, spekjes en mozzarella

Een heerlijke maaltijdsalade met krieltjes, broccoli, krokant gebakken spekjes, rucola, mozzarella en een friszure dressing. Wie niet zo gek is van salades zal toch gek zijn van deze versie, salade-lovers natuurlijk ook! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 broccoli
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bol mozzarella
  • ¼ citroen
  • 25 g rucola
  • 1 olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krieltjes in de lengte. Kook gaar in 15-17 minuten in gezouten water.
  2. Snij ondertussen de broccoli in roosjes. Voeg de laatste 7 minuten bij de krieltjes. Giet samen af en spoel met lauw water.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en bak de spekjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Snij de lente-uitjes in ringen. Scheur de mozzarella in stukjes.
  5. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap. Meng de extra vierge olijfolie met de zeste en het sap van de citroen, kruid met peper en zout.
  6. Doe de krieltjes, broccoli, rucola, gebakken spekjes, lente-ui en de dressing in een grote kom. Schep alles door elkaar en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep over in borden, verdeel er de mozzarella over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 768.86 kcal
Koolhydraten 42.18 g
waarvan suikers 5.37 g
Vet 39.04 g
waarvan verzadigd 34.51 g
Proteïnen 36.58 g
Vezels 14.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin