Linguine met spek en prei-roomsaus

25 MIN
2 personen
Linguine met spek en prei-roomsaus

Dit is geen pasta carbonara, maar het doet er wel wat aan denken! Krokant gebakken spekjes met daarbij een heerlijke saus op basis van prei en room. Een geweldige combinatie die iedereen aan tafel zal doen smullen van plezier. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 3 prei
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 200 g linguine
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • 1 kl arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Neem een stukje van het groene deel van de prei, was goed en snij in reepjes. Zet apart. Was en snij de rest van de prei in ringen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Verhit ondertussen een antikleefpan zonder vetstof en bak de gerookte spekblokjes mooi krokant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Zet de pan even opzij.
  4. Verhit de boter in een kookpot en stoof de prei en tijm aan op een zacht vuur. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de lichte room toe, roer goed, kruid met peper en zout en laat nog een 3-tal minuten inkoken.
  5. Verhit de arachideolie in de antikleefpan waarin je het spek gebakken hebt en bak de groene reepjes prei op hevig vuur, tot ze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer de linguine met de prei-roomsaus en spekblokjes. Werk af met de preireepjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1105.96 kcal
Koolhydraten 91.51 g
waarvan suikers 22.2 g
Vet 54.15 g
waarvan verzadigd 40.79 g
Proteïnen 37.67 g
Vezels 17.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin