Linguine met spek en prei-roomsaus

25 MIN
2 personen
Linguine met spek en prei-roomsaus

Dit is geen pasta carbonara, maar het doet er wel wat aan denken! Krokant gebakken spekjes met daarbij een heerlijke saus op basis van prei en room. Een geweldige combinatie die iedereen aan tafel zal doen smullen van plezier. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 prei
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 200 g linguine
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • ½ potje lichte room
  • 1 kl arachideolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Neem een stukje van het groene deel van de prei, was goed en snij in lange reepjes. Zet apart. Was en snij de rest van de prei in ringen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Verhit een pan en bak het gerookt spek mooi krokant. Schep uit de pan en hou de pan opzij.
  4. Verhit de boter in een kookpot en stoof de prei en tijm aan op een zacht vuur. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de lichte room toe, roer goed, kruid met peper en zout en laat nog een 3-tal minuten inkoken.
  5. Verhit de arachideolie in de pan waarin je het spek gebakken hebt en bak de groene reepjes prei op hevig vuur, tot ze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Serveer de linguine met de prei-roomsaus met spekjes en werk af met de preireepjes.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 26 november.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 22 november om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1146.46 kcal
Koolhydraten 80.51 g
waarvan suikers 13.95 g
Vet 62.32 g
waarvan verzadigd 49.79 g
Proteïnen 36.97 g
Vezels 10.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin