Geplette aardappelen met gerookte zalm en zure room

40 MIN
2 porties
Geplette aardappelen met gerookte zalm en zure room

Op zoek naar een origineel, zomers gerechtje? Wat denk je van deze originele geplette, krokante krieltjes met gerookte zalm, zure room en rucola-salade? De Scandinavische keuken in een zomers jasje!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes tijm
  • ½ citroen
  • 1 sjalot
  • 1 potje lichte zure room
  • 150 g gerookte zalm
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de krieltjes en kook ze halfgaar gedurende 13 minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet de krieltjes af, en doe ze dan terug in de kookpot. Laat ze kort uitdampen op het vuur. Stort ze dan op de bakplaat. Laat even afkoelen.
  3. Duw de voorgekookte krieltjes plat met de achterkant van een lepel. Rits de blaadjes van de tijm en verdeel over de geplette aardappelen. Was en rasp de schil van de citroen. Hou even apart. Snij de citroen in plakjes en leg ze bij de krieltjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de geplette aardappelen mooi krokant zijn.
  4. Snij de sjalot fijn. Meng de zure room met de fijngesneden sjalot, de citroenzeste en kruid met peper en zout.
  5. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  6. Serveer de geplette krieltjes met de geroosterde citroenschijfjes, de rucola, de zalmreepjes en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 586.03 kcal
Koolhydraten 40.68 g
waarvan suikers 2.64 g
Vet 36.58 g
waarvan verzadigd 10.92 g
Proteïnen 21.9 g
Vezels 6.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin