Salade met tonijn, komkommer en avocado

25 MIN
4 personen
Salade met tonijn, komkommer en avocado

Een perfecte lunch, deze salade met tonijn, komkommer, avocado en krieltjes. Lekker licht en smaakvol.

Ingrediënten

  • 400 g tonijn in eigen nat, uitgelekt
  • 250 g krielaardappelen
  • 1 komkommer, in linten
  • 2 avocado's, in partjes
  • ½ rode ui, in fijne ringen
  • 1 limoen, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 el koriander, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de krieltjes gaar. Laat ze afkoelen en halveer ze.
  2. Meng een eetlepel limoensap met de olijfolie, peper en zout. Roer er een eetlepel koriander door.
  3. Besprenkel de linten komkommer met de dressing. Besprenkel de partjes avocado met de rest van het limoensap.
  4. Verdeel de komkommerlinten, de avocado, de rode ui en de krieltjes over de borden. Verkruimel er de tonijn over. Werk af met koriander en peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 462.46 kcal
Koolhydraten 16.71 g
waarvan suikers 4.46 g
Vet 28.41 g
waarvan verzadigd 5.5 g
Proteïnen 31.17 g
Vezels 10.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin