Komkommer en venkel salade met zalm

25 MIN
4 personen
Komkommer en venkel salade met zalm

Een snel en zomers gerechtje met ovengebakken zalm met limoen met een frisse salade met komkommer en venkel.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 1 venkel, in fijne blokjes gesneden
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 1 limoen, in schijfjes
  • 120 ml magere Griekse yoghurt
  • 1 el wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol munt, fijngehakt
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper en zout, van de molen

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrijk de visfilets in met de olijfolie en kruid met de cayennepeper, peper en zout. Schik ze op een bakplaat en leg er de limoenschijfjes op. Bak ze 8-12 minuten in de warme oven tot ze gaar zijn.
  3. Meng ondertussen in een grote kom de yoghurt met de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Voeg er dan de venkel en komkommer aan toe. Roer goed om.
  4. Leg op elk bord een zalmfilet en serveer met de venkel-komkommersalade. Werk af met munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 425.2 kcal
Koolhydraten 9.66 g
waarvan suikers 5.16 g
Vet 28.42 g
waarvan verzadigd 5.8 g
Proteïnen 32.93 g
Vezels 1.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin