Salade met grijze garnalen, avocado, tomaat, limoenmayo en croutons

15 MIN
2 personen
Salade met grijze garnalen, avocado, tomaat, limoenmayo en croutons

Deze salade houdt wat het midden tussen een retro garnalen cocktail, tomaat garnaal en avocado toast. Allemaal heerlijke dingen, die samen zorgen voor een fantastische maaltijdsalade. Ideaal dus om écht te genieten van de vis van het jaar: garnaal!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 limoen (biologisch)
  • 100 gr grijze garnalen (gepeld)
  • 200 gr kerstomaat
  • 2 mini komkommers
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 dikke sneden (zuurdesem)brood
  • 4 el mayonaise
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak eerst de croutons. Snij het brood in blokjes. Verhit olijfolie in een antikleefpan en bak de croutons rondom aan. Kruid royaal met peper en zout.
  2. Was en rasp de schil van de limoen en pers er de helft van het sap bij. Meng er de mayonaise door.
  3. Halveer de kerstomaten. Snij de komkommer in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, snij in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap.
  4. Verdeel de slamengeling over borden. Schik er de avocado, kerstomaten, komkommer, garnalen en croutons bij. Kruid met peper en zout. Serveer er de limoenmayonaise bij. Smakelijk!