Sabayon met kersen

20 MIN
4 personen
Sabayon met kersen

Sabayon is een klassiek topdessert. Geef het extra cachet, door er verse kersen aan toe te voegen. Het bolletje ijs maakt dit dessert een echte verwennerij

Ingrediënten

  • 250 g kersen, gehalveerd en ontpit
  • 4 eidooiers
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 1 limoen, geperst
  • 150 ml wijn
  • 120 g suiker
  • 1 el amandelschilfer

BEREIDING

  1. Leg de kersen in een kom.
  2. Doe 90 gram suiker in een steelpan en breng samen met 90 milliliter water aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot het water opgenomen is. Schenk dit over de kersen en laat 24 uur marineren.
  3. Klop ondertussen op een zacht vuurtje de eidooiers met de rest van de suiker, de wijn en het limoensap. Maak er een stevige, maar luchtige sabayon van.
  4. Verdeel de gemarineerde kersencompote over vier glaasjes. Leg op elke portie een bolletje vanille-ijs en overgiet met de sabayon. Werk af met amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 366.62 kcal
Koolhydraten 48.36 g
waarvan suikers 47.35 g
Vet 13.02 g
waarvan verzadigd 5.29 g
Proteïnen 5.85 g
Vezels 1.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin