Sabayon met kersen

20 MIN
4 personen
Sabayon met kersen

Een zelf opgeklopte sabayon is een heerlijkheid! Maak dit showdessert voor je gasten klaar. De combinatie van kriekbier en kersen is overheerlijk!

Ingrediënten

  • 250 g kersen, ontpit en gehalveerd
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 120 g suiker
  • 1 el amandelschilfer, licht geroosterd
  • 4 eidooiers
  • 1 limoen, geperst
  • 150 ml kriekbier

BEREIDING

  1. Leg de kersen in een kom.
  2. Doe 90 gram suiker in een steelpan en breng samen met 90 milliliter water aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost. Schenk dit over de kersen en laat afkoelen.
  3. Klop ondertussen op een zacht vuurtje de eidooiers met de rest van de suiker, het kriekbier en het limoensap op tot een sabayon.
  4. Verdeel de gemarineerde kersen over wijnglazen. Leg op elke portie een bolletje vanille-ijs en overgiet met de sabayon. Werk af met amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 352.37 kcal
Koolhydraten 49.49 g
waarvan suikers 47.46 g
Vet 13.02 g
waarvan verzadigd 5.29 g
Proteïnen 5.96 g
Vezels 1.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin