Rozijnenkoekjes met kaneel

60 MIN
16 stuks
Rozijnenkoekjes met kaneel

Deze rozijnenkoekjes met kaneel zijn heel eenvoudig om zelf te maken, en heerlijk bij een feestelijk ontbijt, of een vieruurtje. Een echte verwennerij!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, 30x40 cm
  • 60 g rozijnen
  • 100 g basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 2 el melk
  • 75 g ongezouten boter
  • 2 el kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng in een kom de boter, 75 gram suiker en de kaneel. Smeer deze over het vel bladerdeeg en overstrooi met de rozijnen. Rol het bladerdeeg op tot een worst en laat 10 minuten rusten.
  3. Snijd de worst in gelijke schijfjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze plat op een bakplaat en druk ze een beetje plat. Laat 20 minuten rusten.
  4. Klop het eigeel op met de melk en bestrijk de hiermee de koeken. Bestrooi ze met suiker en zet ze 18 à 20 minuten in de oven. Werk af met nog wat suiker en serveer ze warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 134.85 kcal
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 9.09 g
Vet 7.63 g
waarvan verzadigd 4.13 g
Proteïnen 1.22 g
Vezels 0.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin