Rozijnenkoeken

55 MIN
8 stuks
Rozijnenkoeken

Rozijnenkoeken haal je vaak bij de bakker, maar ze zijn eens zo lekker als je ze zelf maakt! Lekker smeuïge pudding vanbinnen met krokant bladerdeeg. Genieten!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, in een rechthoek gesneden
  • 100 g rozijnen
  • 50 g tagatesse
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 3 kl kaneel
  • Voor de banketbakkersroom

  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 20 g maïszetmeel
  • 25 g tagatesse
  • 1 vanillestokje, merg losgeschraapt

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De banketbakkersroom

  1. Breng de melk samen met de tagatesse, het vanillestokje en het merg aan de kook.
  2. Mix het maïszetmeel met de eieren tot een gladde, klontervrije massa.
  3. Verwijder het vanillestokje en giet de gekookte melk langzaam bij het eimengsel. Blijf goed roeren.
  4. Breng dit mengsel terug aan de kook, en laat 1 minuut doorkoken.
  5. Laat afkoelen, luchtdicht afgedekt met vershoudfolie.
  6. De rozijnenkoeken

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Was de rozijnen, zet ze onder lauw water en laat ze 30 minuten weken.
  9. Leg het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel hierover 100 gram van de banketbakkersroom en aansluitend de rozijnen.
  10. Vouw het deeg toe in 3, leg de rol met de naad naar beneden, snijd in 8 plakken en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier.
  11. Leg de plakken op een met bakpapier bedekte baklpaat, en bak ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Meng intussen de tagatesse met de kaneel en 1 eetlepel water tot een glad en glanzend glazuur en laat dit even opstijven in de koelkast. Lepel het glazuur over de warme rozijnenkoeken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 226.04 kcal
Koolhydraten 32.37 g
waarvan suikers 11.72 g
Vet 9.41 g
waarvan verzadigd 3.89 g
Proteïnen 5.61 g
Vezels 3.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin