Havermoutpap met abrikozen en amandelschilfers

15 MIN
4 personen
Havermoutpap met abrikozen en amandelschilfers

Met deze lekkere havermoutpap als ontbijt kom je de dag goed door. Heerlijk en gezond met gedroogde abrikozen en amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 8 el havermoutvlokken
  • 12 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 500 ml magere melk
  • 1 kl kaneel
  • 2 el amandelschilfers

BEREIDING

  1. Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de abrikozen toe. Laat de abrikozen wellen in het sap.
  2. Schenk in een andere pan de melk en breng aan de kook. Doe er de havermout bij en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Haal de abrikozen uit het sinaasappelsap en voeg ze in de havermoutpap. Strooi er de kaneel over en roer door elkaar.
  4. Werk af met de amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 300.07 kcal
Koolhydraten 46.1 g
waarvan suikers 25.48 g
Vet 6.77 g
waarvan verzadigd 1.33 g
Proteïnen 10.97 g
Vezels 4.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin