Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Snijd de courgette in halve plakjes van 0,5 cm. Snijd de champignons in plakjes. Hak de helft van de Gran Moravia fijn.
Smelt een klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de varkensreepjes zo'n 2-3 min. aan alle kanten mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan. Schep uit de pan.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en stoof daarin de ui en knoflook 2-3 min., tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe en bak 5 min. Kruid met de Provençaalse kruiden. Verlaag het vuur en voeg de room en de fijngehakte Gran Moravia toe. Roer goed om, tot de room een beetje pruttelt (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg de varkensreepjes bij de saus en roer nog een laatste keer kort door.
Meng de spaghetti onder de saus. Werk af met de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
TIP: Voeg nog een koffielepel mosterd toe voor extra diepgang in je saus.